Smokey eyes

Smokey eyes – perfekt for høst og vinter

Når det går mot mørkere tider, så er det perfekt å bruke litt mørkere sminke. Belysningen er generelt mørkere og annerledes enn på sommeren, og derfor så må man sminke seg annerledes for å få ønsket resultat. Smokey eyes er en perfekt look når man ønsker å framheve øynene litt ekstra, og det er en look som passer sammen med det meste. Personlig anser jeg det som en klassisk look når det kommer til øyenskygge, og det er noe jeg er veldig glad i å gå for selv. 

Smokey eyes har blitt en klassisk look

Hvis det er en look jeg føler at jeg har sett igjennom tidene så er det smokey eyes. Det har vært en klassiker, og en look som de aller fleste har prøvd seg på på et punkt. Og det er en god grunn til det! Smokey eyes framhever øynene, gir en veldig intens look og kan løfte ethvert antrekk. Kombiner det med en skinnbukse og en fin topp, og du er klar for en herlig kveld. Det kan også være så enkelt som at du har på deg hverdagssminken din på jobb og så tar du på litt øyenskygge i bilen eller på badet før du forlater jobb. Det trenger ikke være så veldig komplisert. Mitt beste tips er riktignok at du har flere koster. Du trenger en eller to til å legge på øyenskyggen, og deretter en fluffy kost for å blende. 

Smokey eyes makeup look

Utfordre deg selv med andre farger også

Noe jeg har lagt merke til de siste årene (og kanskje spesielt det aller siste året), er at farger kommer mer og mer på banen. Det å lage en smokey eyes look med for eksempel rosa toner eller bare brune øyenskyggen istedenfor de mørke, for eksempel. Det er noe jeg syns er utrolig stilig, og som jeg blir veldig inspirert av. Personlig så elsker jeg å lage en smokey eyes look med brune toner. Det blir litt mer nedtonet, samtidig som det framhever øynene mine. Jeg tror jeg skal utfordre meg selv litt og teste samme look med noen farger også… De gangene jeg har sett looks laget med forskjellige rosatoner så har jeg likt det veldig godt. Det ser jeg for meg at er en look som kunne passet meg utmerket, så jeg kommer til å gå til innkjøp av en palett med slike farger og prøve meg fram. 

Kollasj

Smokey eyes kan være prikken over i-en

Personlig så mener jeg at når mørketiden er her for fult… Så behøver jeg litt mørkere farger når jeg skal pynte meg litt ekstra. Det å kombinere det med flere forskjellige antrekk passer ypperlig. Det er ikke nødvendigvis en hverdagslook. Det er noe man kan gå for dersom man skal noe og ønsker å se litt ekstra bra ut. Og faktisk så kan man jo gjøre den litt mer hverdagsvennlig avhengig av hvilke farger man bruker. Vel, nå er det i alle fall sesong for smokey eyes, og det er noe jeg kommer til å gå mye for. Så fint, og så iøynefallende. Jeg digger det!