Strikket mote – lag din egen genser

Dette med strikket mote er ikke noe nytt, og det er noe som har vært populært her i Norge i en årrekke. Det kan være et plagg som du har strikket selv, som din bestemor eller et annet familiemedlem har laget til deg, eller som du har kjøpt på en hvilken som helst butikk. En ting er sikkert, det blir ikke feil med en strikkegenser. Noe som jeg personlig gjør er å bruke mine strikkede plagg året rundt, selv også varmere årstider. Jeg kan ikke være den eneste som kombinerer en dongerishorts med en strikket overdel. Perfekt kombinasjon! 

Å holde varmen samtidig som man er trendy

Jeg elsker at det finnes så mange forskjellige varianter av strikket mote. Jeg personlig er mest fan av strikkede overdeler, ettersom jeg kan holde varmen enda mer med de. En annen ting som jeg også elsker er å gå med varme strømpebukser i ull, og når man kombinerer det med en lang strikket ullgenser så har man jo et perfekt og fasjonabelt antrekk. Det er også stilig å kombinere en lang strikket genser eller kjole med et par thigh high boots (gjerne kombinert med strømpebuksen) eller et par stilige boots. Det som er så fint er at det er utrolig mange muligheter. 

Stilig strikket genser

Både klassiske varianter og trendplagg

Når jeg sier mariusgenser så ser nok vi alle for oss det samme. Det er en klassisk strikket genser som ikke går av moten, uansett. Det blir aldri feil. Enkelte bruker den på skitur eller på hytta, mens andre kombinerer den med et par jeans til hverdags. Begge deler er helt supert. En annen ting er at det hver sesong kommer trendplagg som er strikket, for eksempel en ullkjole, eller en oversized genser. En annen trendy variant er en crop top i ull. Det er utrolig in! Det kan fint kombineres med en underdel med høy midje… Enten det er et par jeans eller et skjørt. Jeg fant noen gode stylingtips hos Elle, og skal absolutt prøve noen av tipsene jeg fikk fra dem. Det er alltid gøy å få nye idéer til hvordan man kan bruke plagg. 

Strikketøy

Strikk din egen genser

En ting som vi stadig har sett mer av de siste par årene er at det har blitt mer trendy å strikke sin egen genser… Selv blandt unge! Skappel og Camilla Pihl Strikk har blant annet vært med på å gjøre dette populært. Tidligere har det gjerne vært typisk at den eldre generasjon har holdt på med dette, mens de yngre bare har fått ting strikket til seg. Mange har lært å strikke i kunst og håndverk på skolen, og KAN det. Det handler egentlig bare om å gjøre det… Og når man får tak i en oppskrift på en utrolig stilig genser som man har lyst på, så er det noe veldig tilfredsstillende med å ha laget den selv. Og om du ikke kan strikke? Vel, da er det en ypperlig anledning for å ta kontakt med noen i familien som kan. Da kan man bruke kvalitetstid sammen på å lage genseren.